zaterdag 1 december 2012

Dromen

Een droom. Het woord klinkt al zweverig. De betekenis van droom is nog zweveriger: een film van je eigen gedachtes.
Als je aan mij vraagt waar ik heel erg goed in ben en wat mijn favoriete hobby is, dan is het antwoord dromen. Ik droom niet alleen 's nachts in mijn bed met mijn ogen dicht, maar ook overdag. Het liefste de hele dag door. Als ik mijn ogen sluit droom ik, als ik uit een raam kijk droom ik. Niets is voor mij een mooier gevoel dan afdwalen in mijn eigen gedachtes waar ik kan gaan en staan wat ik wil. Het voelt haast als een soort veilige trance met een geromantiseerde en, juist ja, zweverige ondertoon. Door mijn lichaam gaat dan ook een letterlijke schok als iemand met zijn vingers knipt om me uit mijn gedachten weg te halen. Ik heb dan echt even nodig om uit mijn 'trance' te komen. Mensen zeggen me dan vaker dat ik een wazig blik in mijn ogen heb. Nogal logisch als je in je gedachtes ergens anders bent en zo bruut weer terug gehaald wordt.

Mijn dromen gaan voornamelijk over de toekomst met dingen die ik graag wil bereiken. Er is alleen één probleem. Ik wil zoveel bereiken en doen, dat waarschijnlijk niet eens de helft van mijn dromen uitkomt. Maar dat is niet erg, daar zijn dromen voor. Je kunt bijvoorbeeld naar plaatsen afdwalen waar je alleen in je gedachtes naar toe kan. Misschien zelfs afdwalen naar plaatsen die niet eens bestaan.

Ik droom vaak over reizen naar uitgestrekte weilanden vol met kleurrijke bloemen die je niet alleen kan zien, maar ook kan ruiken. Het gras met de verschillende groentinten die zorgen voor mooi creatieve contrasten die zelfs de beste en populairste schilders niet kunnen vastleggen. Ik zie mijzelf daar lopen met een fotocamera om elk deeltje en elk detail vast te leggen voor altijd. Dan loopt mijn droom over naar het feit dat ik heel goed ben in foto's maken. Dat er zulke mooie foto's bij zitten die andere mensen laten dromen over mooie weilanden met de bloemen die ze haast kunnen ruiken en voelen als ze naar de foto's kijken.
Of ik droom over de inrichting van mijn eigen huis. Welke schilderijen ik zal ophangen. Wat voor kleur de bank moet hebben. Hoe de houten meubels eruit zullen zien. De kasten die erbij passen en om alles compleet te maken hoe er in de keuken een kookeiland geplaatst wordt. Ik droom over hoe de badkamer op een rustgevende manier ingericht kan worden met kleurrijke tegeltjes en de slaapkamer op de meest romantische manier eruit kan zien met een groot bed van eikenhout en mooie rood met beige lakens. Een studeerkamer vol met Nederlandse literatuur, oude stoffige boeken en boeken over mijn toekomstige werk. Mijn toekomstige werk met mijn eigen specialisatie. Ik droom over waar ik me in ga specialiseren en hoe mijn toekomstige patiënten/cliënten eruit zien die ik beter kan maken. Mijn eigen kinderen die in het huis rond rennen en lekker kind kunnen zijn. Die naar mijn optredens als moderne danseres komen kijken en trots op me zijn. Mijn man die liefdevol toe kijkt...
Volgens mij ben ik al typend weer in mijn veilige trance gekomen, aangezien ik weer in mijn eigen gedachtes verdrink die sneller gaan dan ik kan typen. Nee, dromen is en blijft mijn favoriete hobby. Hopelijk komen er een paar van die dromen uit. Niet te veel, want dan heb ik niets meer om te dromen. Dan moet ik een nieuwe favoriete hobby zoeken, terwijl ik hier zo goed in ben.

Vertel me eens, ben ik de enige die zo kan dromen of zijn er nog meerdere mensen? Zo ja, waar dromen jullie dan over? Welke droom is voor jullie favoriet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten